Sute de mesaje cu tema – „Care este formula unei copilării fericite?” au fost lăsate pe aripile fluturilor lanasați de AVE Copiii

iunie 01, 2015

Startul Zilei Internaționale a Copilului a fost dat ieri, pe 31 mai, 2015, de Centrul Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO. Sute de copii au cântat, dansat şi au recitat poezii pe scena din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din capitală.

În cadrul evenimentului, Asociația „AVE Copiii” a desfășurat câteva activități distractive pentru copii: picturi pe față, jocuri, au fost distribuite pliante informaționale despre drepturile copilului. Totodată, la cortul „AVE Copiii” au fost instalate două table mari pe care au fost lipite peste 100 de fluturi colorați cu mesajul: „Care este formula unei copilării fericite?”. Astfel, copiii, dar și adulții au lăsat câte un mesaj pe aripile fluturilor.

„Joacă, distracție, bucurie, alături de părinți, să mă dau pe tobogan, înghețată, protecție, pricepere, libertate, zâmbet, dulciuri” sunt doar câteva dintre mesajele lăsate. Cei mai mici, care încă nu cunosc arta scrisului, au apelat la pensulele lui Picasso.

Doamna Maia Sandu, ministrul al Educației, alături de alți reprezentanți din minister, s-a alăturat cu următorul mesaj: „Formula unei copilării fericite este atenția părinților, călătorii, priteni, sănătate, bunăstare”. Drept recompensă, micuții, dar și maturii au fost răsplătiți cu dulciuri și un desen gratuit pe mână sau față.

Sărbătoarea s-a desfășurat pe tot parcursul zilei de duminică. Așa că, în centrul capitalei au fost organizate mai multe expoziții, ateliere de creație si acțiuni de divertisment. În cadrul evenimentului, picii au repartizat oficialilor avioane de hârtie în care şi-au scris dorinţele. Sărbătoarea a adunat numeroși părinți care spun că vor ca această zi sa lase amprente în memoria copiilor lor. Totodată, un număr de o mie de copii aflaţi la evidenţa autorităţii tutelare teritoriale din Chişinău au vizitat Grădina Zoologică.

Sărbătoarea va continua luni, pe 1 iunie, când se vor organiza diverse concursuri de desen, experimente cu rachete explozibile confecţionate de copii, expoziţii.

Leave a reply
Seminar de instruire – Reziliența sau cum să ajutăm persoanele să facă față situațiilor dificileRefugiaţii din Moldova provin din Asia şi Ucraina

Leave Your Reply