Serviciul de Suport pentru Tineri „AVE Copiii”

iulie 27, 2020

Proiectul „Creșterea rezilienței tinerilor ieșiți din îngrijire alternativă – originari din localitățile rurale” este implementat de  A.O. Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii” cu suportul Caritas der Erzdiözese Wien (Caritas Vienna), din 1 ianuarie 2020.

Beneficiarii proiectului sunt adolescenții/tinerii (fete și băieți) ieșiți din servicii de îngrijirea alternativă de tip familial sau instituțional (tutelă/ curatelă; casă de copii de tip familie; casă comunitară; centru de plasament; școli internat, etc.), originari din alte localități decât Chișinău și care au decis să studieze o profesie în Chișinău sau Bălți, precum și familiile lor. 

În cadrul proiectului „AVE Copiii” și-a propus să dezvolte un Serviciu de suport dedicat acestor tineri și care include consiliere individuală și de grup, ghidare în carieră, restabilirea drepturilor (îndemnizații, proprietate, etc), cazare (cu titlu excepțional) pentru perioade scurte de timp, accesarea unor burse sociale, etc. Activitățile sunt centrate pe nevoile adolescenților/tinerilor, având drept scop dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, precum: luarea de decizii, gestionarea resurselor financiare, accesarea serviciilor de sănătate – inclusiv a celor de sănătate mintală, asistență socială, comunicare asertivă, angajarea în câmpul muncii, accesarea unei profesii, etc. 

Cazul fiecărui adolescent/tânăr este gestionat din perspectiva Managementului de caz, cu atenție mare pe participarea clientului la toate etapele acestuia. Partenerii principali ai „AVE Copiii” în acest proiect sunt: Școlile Profesionale nr. 2, 3, 4, 5, 6, 11 din Chișinău și Școala Profesională nr. 4 din Bălți.

Beneficiarii sunt referiți pentru asistență specializată la Centrul de sănătate prietenos tinerilor „Neovita” și Misiunea socială „Diaconia”. În proces mai colaborăm cu A.O. „Lumos Foundation Moldova” și A.O. „CONCORDIA. Proiecte sociale”, în special pentru prevenirea dublărilor în asistența aceluiași caz.

Serviciul de suport pentru tineri al „AVE Copiii” activează zilnic, în intervalul orar 09:00 – 18:00, la sediul Asociației situat pe str. Constantin Stere nr.1, Chișinău sau prin telefon.

Pentru informații adiționale contactați: 

Victoria OSTAP, coordonator proiect/serviciu – 069882224

Tatiana MARDARI, pedagog social – 069556150

 Lucia FLIURȚA, asistent social – 069882227 

Tel.: +373(22) 745 731
E-mail: managerproiect.avecopiii@gmail.com

Campania „Ajută-ne să-i protejăm”Memorandum de înțelegere privind protecția copilului în sport