Centrul de zi "Divertis"

????????????????????????????????????

Centrul de zi ”Divertis” şi-a început activitatea în luna ianuarie 2016 şi este destinat adolescenţilor şi tinerilor de 12-18 ani.

Centrul “Diverts” oferă în fiecare zi: o oră de meditație, multă distracție, posibilitatea de a-ți face noi prieteni și de a petrece

mai util timpul împreună cu ei. Se mai oferă o gustare, o multitudine de jocuri de masă, posibilitatea de a învăța lucruri noi

și utile. Transportul este gratuit.

Centrul de zi „Divertis” le propune adolescenţilor un pachet standard de ateliere:

Ludoteca – o bibliotecă de jocuri care poate găzdui concomitent 15 – 20 de copii și are drept scop identificarea soluţiilor alternative şi participative pentru organizarea timpului liber prin jocuri libere sau organizate.

Studiouri de creaţie – activităţi organizate cu diferite grupuri de copii în funcţie de vîrsta, interesul şi necesităţile lor. Aici avem:

Studioul Creativ – un program la care pot participa concomitent 6-10 copii interesați de dezvoltarea potenţialului artistic şi creativ, dezvoltarea imaginaţiei, motricii mici a mîinilor, concentrării atenţiei, organizării.

Studioul de dezvoltare personală – un atelier la care pot participa 10-15 adolescenți concomitent interesați să se cunoască mai bine pe sine, de descoperire a resurselor personale, pentru a preveni dependența de calculator, grupuri dubioase, droguri, alcool, precum și eșecul școlar, vagabondaj etc. Studioul oferă șansa formarii unei personalități puternice și echilibrate care poate spune NU tentațiilor periculoase.

Atelierul de weekend “Povestea timpului” la care pot participa concomitent 10-20 copii are drept obiectiv organizarea eficientă a timpului liber al adolescenților interesați de descoperi într-un mod distractiv și relaxant a diferitor țări, culturi, epoci; de participarea la laboratoare de culinărie distractiva, teatru și jocuri tematice sau turnee de joc; expoziții și concursuri; vizite culturale la muzee și teatre; workshop-uri creative; face-painting; aclimatizări fantastice.

Activităţile se desfăşoară în incinta Casei „Aşchiuţă” după un program şi un orar bine stabilit.

Dacă vrei să fii la curent cu toate activităţile Centrului de zi ”Divertis”, urmăreşte pe Facebook

pagina Day Center „Divertis”/AO „AVE Copiii”