Parteneriat în ascensiune între AO AVE Copiii și Școala Profesională nr. 5 din municipiul Bălți pentru incluziunea tinerilor ieșiți din îngrijire alternativă

decembrie 07, 2021

Coordonatorul Serviciului de suport pentru tineri, Antonina Comerzan, și pedagogul social, Lucia Fliurța, de la AO AVE Copiii au discutat, pe 1 decembrie curent cu reprezentanții Școlii Profesionale nr.5 din mun. Bălți despre posibilitățile de asistență a copiilor și tinerilor ieșiți din îngrijire alternativă care își continuă studiile profesionale în această instituție de învățămînt.

Reprezentanții AO AVE Copiii au oferit detalii despre activitatea Serviciului, creat de către AO AVE Copiii acum doi ani în cadrul Proiectului „Creșterea rezilienței tinerilor din mediul rural care părăsesc îngrijirea alternativă din Chișinău și Bălți”, finanțat de Caritas Austria.

Partenerii au convenit să colaboreze pe două dimensiuni, inclusiv asistența studenților rămași/ rămași temporar fără ocrotire părintească, precum și îmbunătățirea capacităților corpului didactic al Școlii Profesionale.

AO AVE Copiii cooperează cu 14 școli profesionale din municipiile Chișinău și Bălți, raioanele Călărași, Cahul și Ungheni și cu 28 de autorități tutelare teritoriale.

Pînă în prezent, Serviciul de suport a asistat 264 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani, și a instruit 351 de reprezentanți ai instituțiilor de învățământ profesional tehnic și ai autorităților tutelare.

La Sângerei a fost organizat un atelier practic pentru asigurarea protecției copiilor şi tinerilor din îngrijire alternativăDimensiunea practică a protecției copiilor și tinerilor din îngrijire alternativă a fost tema atelierului, organizat pe 2 decembrie curent de AO AVE Copiii în colaborare cu Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei Nisporeni