Certificate, înmânate participanților la activitățile din cadrul Proiectului „Prevenirea abuzului sexual și a exploatării copilului în sport”

decembrie 07, 2021

Pe 6 decembrie curent, Comitetul Național Olimpic și Sportiv a găzduit festivitatea de înmânare a certificatelor de participare la activitățile realizate în cadrul Proiectului „Prevenirea abuzului sexual și a exploatării copilului în sport”, implementat de AO AVE Copiii în parteneriat cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv, cu suportul Consiliului Europei. Peste 100 de  antrenori și pedagogi de sport, manageri sportivi, reprezentanți ai agențiilor teritoriale olimpice au beneficiat de instruire și informare tematică în cursul celor puțin peste patru luni de activitate.

Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi, a mulțumit AO AVE Copiii pentru invitația de a implementa Proiectul și și-a exprimat speranța că impactul acestor investiții va duce la excluderea definitivă a violenței față de copii în sport.

Directorul executiv al AO AVE Copiii, Mariana Ianachevici, a apreciat implicarea activă a Comitetului Național Olimpic și Sportiv în implementarea proiectului și a invitat comunitatea sportivă la noi parteneriate care vor asigura practicarea sportului de către copiii și tinerii din Republica Moldova în condiții de siguranță și fără violență.

Proiectul „Prevenirea abuzului sexual și a exploatării copilului în sport” a fost lansat în Iunie 2021 și a avut drept obiectiv sporirea gradului de conștientizare a profesioniștilor din domeniul sportului privind riscurile violenței împotriva copiilor și asigurarea protecției copiilor de violență și abuzuri în sport.

 

Dimensiunea practică a protecției copiilor și tinerilor din îngrijire alternativă a fost tema atelierului, organizat pe 2 decembrie curent de AO AVE Copiii în colaborare cu Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei NisporeniProblema copiilor în situație de stradă, în atenția AVE Copiii