Atelier de instruire despre organizarea procesului de asistenţă şi integrare a refugiaţilor

decembrie 09, 2016

Republica Moldova numără 3,56 milioane de locuitori, o bună parte dintre care sunt plecaţi peste hotare. În pofida migraţiei masive, există şi oamnei pentru care ţara noastră a devenit un adevărat refugiu.  Astăzi, în Moldova locuiesc peste 400 de refugiaţi, beneficiari de protecţie umanitară şi solicitanţi de azil. Asociaţia pentru Abilitarea Copilului şi Familiei „AVE Copiii” este din 1998 partenerul Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi în implementarea Proiectului „Asistenţă socială, medicală, educaţională şi suport pentru dezvoltarea comunirtară acordate solicitanţilor de azil, refugiaţilor şi beneficiarilor de protecţie umanitară în Moldova”.

Recent „AVE Copiii” a organizat un atelier de instruire. Angelica Russu, coordonator de proiect si Olga Pînzari, consilier social le-au vorbit asistenţilor sociali comunitari, lucrătorilor medicali şi pedagogilor despre organizarea procesului de asistenţă şi integrare a refugiaţilor în comunităţile locale.
Mesaje de salut în faţa participanţilor au rostit Svetlana Jioară, asistent de programe în cadrul Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi din Moldova şi Ina Arseni, directorul Casei Comunitare „Aşchiuţă”.

O secvenţă de la acest eveniment a fost difuzată la Radio Moldova în emisiunea „Matinal Naţional” din 6 decembrie 2016.
img_2798

img_2774 img_2778 img_2790

Inaugurarea expoziţiei personale a Snejanei TaraburcăVoluntari din Italia în direct la Radio Moldova