𝐀𝐎 „𝐀𝐕𝐄 𝐂𝐎𝐏𝐈𝐈” î𝐧 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐛𝐬𝐨𝐥𝐯𝐞𝐧ț𝐢 𝐚𝐢 ș𝐜𝐨𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞

iulie 05, 2021

AO „AVE Copiii” a distribuit 42 de kituri pentru tinerii absolvenți ai 10 școli profesionale din mun. Chișinău, mun. Bălți și Călărași.

Kiturile au fost acordate drept prim-suport în realizarea profesională a adolescenților/tinerilor (fete și băieți) ieșiți din servicii de îngrijire alternativă de tip familial sau instituțional și care urmează să îmbrățișeze profesia studiată: electrician, tencuitor, sudor, mecanic-auto, bucătar, cofetar, apicultor, cizmar, tâmplar etc.

Conținutul fiecărui kit presupune instrumente de primă necesitate pentru un tânăr specialist.

De exemplu, trusa unui tencuitor conține instrumente ca: dreptar 1.5 m, nivelă 1m, furtun nivel 20m, fir cu plumb, șpaclu zimțat 10×250, șpaclu de oțel 125 mm, șpaclu 300 mm, șpaclu 450 mm. Viitorii bucătarii au primit seturi de cuțite universale, iar viitorii cofetari/brutari-cofetari au avut câte un set care conțineau materiale ca poș, duiuri și spatulă.

La înmânarea acestor kituri, reprezentanții Serviciului de suport din cadrul AO „AVE Copiii” au discutat cu tinerii, asigurându-i că îi vor sprijini și în continuare în procesul de încadrare în câmpul muncii.

Reamintim că, pe parcursul anului curent, Serviciul de Suport a oferit mai multe sesiuni de consiliere individuală și de grup privind încadrarea în câmpul muncii a tinerilor din promoțiile absolvente ale școlilor profesionale.

Acțiunea face parte din proiectul „Creșterea rezilienței tinerilor ieșiți din îngrijire alternativă – originari din localitățile rurale”, care este implementat de AO Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii”, cu suportul Caritas der Erdiözese Wien (Caritas, Viena).

213246562_534407287687394_8334712512283920973_n 53

Memorandum de înțelegere privind protecția copilului în sportAtelier practic organizat la Teleneşti